Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
    Благодаря за съветите. Топката вече не играе наляво-надясно..
    Сега остава да си намеря запазени пластмасовите сиви конзоли, за да я освежа малко.
    В продавалника имаше някакви сиви за 70 .За радио са обаче, не знам твоята с нави ли е или радио

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

• Ами без навигация е моята. Обявата я няма или поне не е активна, но има доста коли, които се продават на части - ще потърся.
      Благодаря за съвета.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
        Ами без навигация е моята. Обявата я няма или поне не е активна, но има доста коли, които се продават на части - ще потърся.
        Благодаря за съвета.
        https://www.olx.bg/ad/paneli-alfa-159-ID7i7FJ.html

Това имах предвид ,но е алуминиев и май като гледам не е много запазен :Д

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
          https://www.olx.bg/ad/paneli-alfa-159-ID7i7FJ.html

Това имах предвид ,но е алуминиев и май като гледам не е много запазен :Д

Интересно защо на мен не ми излезе, като търсих. както и да е, определено не са запазени, доста по-зле са от моите. Отново благодаря.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Ако конзолите са ти пластмасови, може би по-добрият вариант ще е да ги свалиш и боядисаш. Преди време бях мяркал една така направена в една автокъща, като изключим по-светлия нюанс на боята, която са ползвали, пластмасите изглеждаха като от завода.

Comment

• И аз считам, че ако са пластмаса е по-добре да ги боядиса.Или да закупи 100% нови от магазин.

Иначе по-добре боядисване.

Мога да кажа за металик боя, тъй като имах възможност да пробвам няколо такива спрея, че е най-добре боята да е термоустойчива.Аз имам отлични впечателния от термоустойчива сперей боя до 850 градуса по целзии.На същата фирма има и до 650 градуса.

Не съм пръскал с нея пластмаса, а метални части, и не на колата, а друго, но съм впечатлен, че за разлика от другите боклуци които 1. пръскат на точици-летят различни по размер капки боя, ами 2. отгоре на това боята е някаква която има два нюанса -тъмен и светъл и трябва да пръскаш по няколко пъти, за да покриеш тъмните нюанси, 3, отгоре на това не засъхва и 4. образува малки топченца които стърчат над повърхността на боята.

Гадните светъл металик спрейове ги бях купувал от ЛИДЛ и то 2-3 различни вида уж с "хром ефект", а на практика 2 от тях нямат хром ефект, а третата с капачка от "хром ефект" на практика наподобява потъмнял оксидиран алуминии ...

За разлика от тях термоустойчивата да 850 градуса спрей боя пръска:

1. с еднакви пръски и не образува капки и петна от различен по-голям размер капки, защото всички капки са малки и еднакви по размер,

2.съхне изключително бързо

3. няма нюански

4. 3-4 минути след нанасянето можеш да видиш отличен светъл металик ефект, защото почти от самото напръскване когато е мокра боята и при 100% изсъхнала боя няма никаква разлика и какъвто и да е нюанс.

5. не образува малки топченца които стърчат от повърхността, а става идеално гладка.

Изобщо няма място за сравнение.

Гадната боя от ЛИДЛ е между 5 и 8 лева, за термоустойчивата е 10'50 лева.

За себе си зная, че оттук нататък ще купувам само термоустойчива боя.За 3-5 лева на флакон спрей от 400-500мл няма смисъл да се купува боклук.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Бях гледал и друга опция с фолио , също не е зле Предполагам, че ако се нарани фолиото ще седи грозно де

Comment

• http://ewertlak.com/gallery-autoparts.html - тези хора правят добри неща, включително и облицоване на части с истински карбон. Със сигурност е по скъпо от спрея, но ефекта е .... Хидрографиката е също много приятно решение..
                  Last edited by marin_mv; d.m.y г., 13:05.
                  Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Лично мен карбона не ме "блазни".

Единствено гледам да е по-близо до оригинала.

Представял съм си моята с карбонов спойлер отзад( в който са краищата на ауспусите), който е пластмасов в оригинал и нещо не ме грабва.

По-скоро волан, ако е гумен и то само в тъмната му част.

Това което не ми харесва на карбона е че е ограничен от шарката/десена на плата от който е направен.И като гледам в 80% от детайлите той е един и същ, което направо убива всякакво желание у мен за карбон ...

Еднаквостта е досадна, освен когато е гениална.Гениланост обаче не виждам тук .

Карбонови топки за скоростен лост на 159-ка се продават, но кожата + металик капак ми харесва повече.

Сега мисля за сваляне на топката, но едва след като поръчам и получа истинска черна кожа.Единствено ще мисля дали да е перфорирана или да като оригинала.

Comment

• Въпрос на вкус На мен карбона ми допада, но целия салон ми е черен и ако направя и интериорните детайли и скоростни лост черни ще се обезличи много. Затова съм се насочил към хидрографика за да освежа тези детайли ....
                      Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Моля някой да ме светне какъв е този уред и каква функция изпълнява:
                        Attached Files

Comment

• ECU - то - компютърът, който управлява работата на мотора.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря.

Има някакъв черен панел откъм акумулатора, тоест между него и акумулатора и гледам, че е боядисан черно, но на едно място колкото два нокътя на палец видях че е лъснал метала и боята я няма, та да му ударя един спрей като се стопли.

Та ми се стори че този черно боядисан панел е от мед/медна планка/пластина и мислех, че е нещо свързано с акумулатора, тоците и напрежението.
                            Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 20:05.

Comment

• Вероятно освен скрепващи, изпълнява и охлаждаща функция. Лепни един магнит и ще разбереш дали е от мед.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                                Благодаря.

Има някакъв черен панел откъм акумулатора, тоест между него и акумулатора и гледам, че е боядисан черно, но на едно място колкото два нокътя на палец видях че е лъснал метала и боята я няма, та да му ударя един спрей като се стопли.

Та ми се стори че този черно боядисан панел е от мед/медна планка/пластина и мислех, че е нещо свързано с акумулатора, тоците и напрежението.
                                Я го снимай отблизо,аз нямам нищо подобно.Да не е слагана допълнително някаква плочка за охлаждане на ЕКУто.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X